Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

 • Illustrasjonsbilde Hovedstoppekran

  Steng vannet før ferien

  Det er større sjanse for at du kommer hjem til en bolig rammet av vannskader enn innbrudd etter ferien. Rådet er derfor å stenge hovedstoppekranen før du reiser. Her viser rørleggeren deg hvor enkelt det er.

   

  Ifølge Finans Norge oppdages det i gjennomsnitt 175 vannskader i hus, hytter og leiligheter hver dag. Hvert åttende minutt oppdages en vannskade i norske hjem.
  Mange av vannskadene skyldes vanninntrenging utenfra på grunn av mye regn, men økningen i antall vannskader er også relatert til ødelagte rør i boligene. Det er særlig boliger fra 50-, 60- og 70-tallet som er utsatt for rørbrudd, og derfor kan det være lurt at rørlegger sjekker tilstanden på disse før du blir borte lenge.

  Stopp lekkasjen
  Uansett om du har gamle rør eller ei, er det lurt å stenge hovedstoppekranen før du reiser bort.
  - En vannlekkasje kan føre til store ødeleggelser. Steng hovedstoppekrana før du reiser på ferie, så trenger du ikke bekymre deg for mye, sier talsperson for Skikkelig rørlegger og daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messiha.

  I tillegg kan det være en god investering å installere en lekkasjestopper i boligen. Denne monteres i tilknytning til vannførende installasjoner for å varsle og stoppe eventuelle vannutstrømninger.

  Se video - Slik stenger du stoppekrana

 • Tips ved tette rør og tett sluk

  Her er rørleggerens råd ved tette rør og tett sluk

  Hår, q-tips og matavfall kan bidra til tette rør i vask og do. Det er mye du kan gjøre for å unngå tette rør, men hva bør du gjøre når rørene først er tette? Her ser du også video som viser hvordan du går frem.

 • Slik vedlikeholder du vanninstallasjoner på bad og vaskerom

  Tips for vedlikehold av badet og vaskerommet

  En rørlegger kan hjelpe deg med å velge de riktige produktene og løsningene for din bolig, men for at baderomsmøbler og installasjoner skal fungere optimalt over tid, må du selv ta ansvar. Jevnlig renhold og vedlikehold reduserer faren for fukt- og vannskader og sikrer investeringen din i mange år fremover.

 • Se film - dette må du huske på

  Vi har laget flere korte informasjonsfilmer som viser alt fra rensing av sluk til hva du bør sitte igjen med av dokumentasjon når oppussingen er ferdig. Her finner du samtlige filmer tilgjengelig for avspilling.

 • Slik vedlikeholder du vanninstallasjoner på kjøkkenet

  Tips for vedlikehold av kjøkkenet

  De siste årene har det blitt stadig mer populært med amerikanske side-by-side kjøleskap, integrerte kaffemaskiner og isbitdispensere. Kjøkkenet er ikke et våtrom, og har som regel ikke sluk. Det betyr at du må ta spesielle forhåndsregler for å unngå vannskader.

 • Vedlikehold av varmepumper

  En varmepumpe trenger generelt sett lite vedlikehold sammenlignet med andre oppvarmingsanlegg. Uansett varmepumpetype bør du lese bruksanvisningen grundig, og følge de rådene rørleggeren gir deg.

 • Unngå fuktskader

  Fuktskader forårsaker helseplager - slik unngår du fukt

  Fukt skyldes flere årsaker, som lekkasjer, konstruksjonsfeil, dårlige ventilasjon, vanndamp og vasking og tørking av tøy. Muggsoppen trives i fuktige omgivelser og kan forårsake helseproblemer for både store og små. Heldigvis finnes det enkle grep du kan ta for å minimere risikoen i ditt hjem.

 • Ikke kast dette i do

  Er du blant dem som heller ribbefettet i do? Da bør du tenke deg om en ekstra gang. Flytende matavfall er mat til kloakkrottene, mens q-tips og bomull kan gjøre doen din tett. Her er rørleggerens tips.

 • Isolering av rør

  Når gradestokken kryper nedover, bør rørene isoleres for å unngå stopp i vannforsyningen, eller frostspreng og sprukne rør. I tillegg sparer du energi, penger og miljø.

 • Frostskader

  Unngå kostbare frostskader

  Kalde vintere fører til stygge tall på skadestatistikken. Ofte skyldes frost i vannrør at rørene er plassert på steder som blir veldig kalde, slik som i yttervegger, kalde kjellere og andre uoppvarmede rom. Frostskader oppstår som oftest i bygg som ikke er i bruk. Her får du noen gode råd for å forebygge frostskader på hjem og fritidsbolig.

1 | 2

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?