Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

 • Illustrasjonsbilde Tett avløp, tette rør og tett sluk
  Bruk flytende avløpsåpner til tett sluk og tette rør i dusjen og vasken.

  Tips ved tette rør og tett sluk

  Her er rørleggerens råd ved tette rør og tett sluk

  Hår, q-tips og matavfall kan bidra til tette rør i vask og do. Hvordan fikse tette rør og sluk? Her er talsperson for Skikkelig rørlegger og daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messiha sine tips.
  • Bruk flytende avløpsåpner
   Avløpsrens er ok, men anbefales i flytende form. Avløpsåpner som ikke er flytende kan bli sittende fast i rørene. Hvis problemene pulveret møter på, ikke løses opp, blir det forsteinet og problemet blir verre. Derfor skal man alltid ha flytende ting i avløpet.

   Pulver ment for å rense rørene, kan sette seg fast og etse gjennom avløpsrøret.
  • Les instruksjon på avløpsåpner nøye
   På noen av dem skal man bruke hele pakken, mens andre skal man bare bruke et par desiliter om gangen. Det er uansett viktig å skylle godt med masse vann. Varmt vann gjør at det løser seg raskere opp.
  • Spyl avløpsrørene
   Hvis du opplever at dusjen eller vasken ofte blir tett eller har tregt avløp, er det lurt å rense vannlåsen. Hvis du også etter å ha renset vannlåsen, opplever at rørene blir raskt tette, kan det være lurt å snakke med en rørlegger.
    
  • Rens av rør i boligen
   Hvis du har gjentakende problemer med tette avløpsrør, kan det være en mulighet å ta en skikkelig rens av rørene i boligen. Rørleggeren kan sette deg i kontakt med et godt spylefirma. De kan spyle alle avløpsrørene i huset ditt.

   Å få en skikkelig rengjøring av avløpsrørene kan koste rundt 2-3000 kroner, snakk med rørleggeren om de kjenner noen som kan anbefales.

  Se video - Hva gjør jeg når vasken er tett? 

   

 • Slik vedlikeholder du vanninstallasjoner på bad og vaskerom

  Tips for vedlikehold av badet og vaskerommet

  En rørlegger kan hjelpe deg med å velge de riktige produktene og løsningene for din bolig, men for at baderomsmøbler og installasjoner skal fungere optimalt over tid, må du selv ta ansvar. Jevnlig renhold og vedlikehold reduserer faren for fukt- og vannskader og sikrer investeringen din i mange år fremover.

 • Se film - dette må du huske på

  Vi har laget flere korte informasjonsfilmer som viser alt fra rensing av sluk til hva du bør sitte igjen med av dokumentasjon når oppussingen er ferdig. Her finner du samtlige filmer tilgjengelig for avspilling.

 • Slik vedlikeholder du vanninstallasjoner på kjøkkenet

  Tips for vedlikehold av kjøkkenet

  De siste årene har det blitt stadig mer populært med amerikanske side-by-side kjøleskap, integrerte kaffemaskiner og isbitdispensere. Kjøkkenet er ikke et våtrom, og har som regel ikke sluk. Det betyr at du må ta spesielle forhåndsregler for å unngå vannskader.

 • Vedlikehold av varmepumper

  En varmepumpe trenger generelt sett lite vedlikehold sammenlignet med andre oppvarmingsanlegg. Uansett varmepumpetype bør du lese bruksanvisningen grundig, og følge de rådene rørleggeren gir deg.

 • Unngå fuktskader

  Fuktskader forårsaker helseplager - slik unngår du fukt

  Fukt skyldes flere årsaker, som lekkasjer, konstruksjonsfeil, dårlige ventilasjon, vanndamp og vasking og tørking av tøy. Muggsoppen trives i fuktige omgivelser og kan forårsake helseproblemer for både store og små. Heldigvis finnes det enkle grep du kan ta for å minimere risikoen i ditt hjem.

 • Ikke kast dette i do

  Er du blant dem som heller ribbefettet i do? Da bør du tenke deg om en ekstra gang. Flytende matavfall er mat til kloakkrottene, mens q-tips og bomull kan gjøre doen din tett. Her er rørleggerens tips.

 • Isolering av rør

  Når gradestokken kryper nedover, bør rørene isoleres for å unngå stopp i vannforsyningen, eller frostspreng og sprukne rør. I tillegg sparer du energi, penger og miljø.

 • Frostskader

  Unngå kostbare frostskader

  Kalde vintere fører til stygge tall på skadestatistikken. Ofte skyldes frost i vannrør at rørene er plassert på steder som blir veldig kalde, slik som i yttervegger, kalde kjellere og andre uoppvarmede rom. Frostskader oppstår som oftest i bygg som ikke er i bruk. Her får du noen gode råd for å forebygge frostskader på hjem og fritidsbolig.

 • Rør-i-rør system

  Teknisk forskrift til Plan- og bygningsloven stiller krav om at rør og deler skal kunne skiftes ut og at alle vanninnstallasjoner skal være sikret mot lekkasjer. Et rør-i-rør system er en nyttig løsning for å tilfredsstille disse kravene. Hvordan fungerer et slikt system og hva må du selv følge med på?

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?