Verktøylinje

Del på:

Søk

Vedlikehold

Rørleggeren skal levere gode, vannskadesikre løsninger i hjemmet ditt. Men det er jevnlig vedlikehold som sikrer lang levetid på badet, og det er ditt ansvar. Her får du en oversikt over hva du må huske på.

Du er her:

 • Tette rør

  Fett, matrester, hår og annet organisk avfall bidrar til å tette avløpsrørene. Uten jevnlig vedlikehold øker sannsynligheten for tette rør. Her får du tips til hva du kan gjøre på egenhånd når sluk og avløp ikke tar unna vann.

 • Tett do

  - Alltid en ubehagelig overraskelse

  Tett do er shit. Det finnes imidlertid gode råd selv om forebygging er langt å foretrekke. Her får du tips til hva du kan gjøre når vannet stiger i doskålen.

 • Tips ved tette rør og tett sluk

  Her er rørleggerens råd ved tette rør og tett sluk

  Hår, q-tips og matavfall kan bidra til tette rør i vask og do. Hvordan fikse tette rør og sluk? Her er talsperson for Skikkelig rørlegger og daglig leder og rørleggermester ved Sandvika Rørleggerbedrift, Christopher Skogstad Messiha sine tips.

 • Slik vedlikeholder du vanninstallasjoner på bad og vaskerom

  Tips for vedlikehold av badet og vaskerommet

  En rørlegger kan hjelpe deg med å velge de riktige produktene og løsningene for din bolig, men for at baderomsmøbler og installasjoner skal fungere optimalt over tid, må du selv ta ansvar. Jevnlig renhold og vedlikehold reduserer faren for fukt- og vannskader og sikrer investeringen din i mange år fremover.

 • Unngå vannskader på kjøkken

  Her er rørleggerens tips for å unngå lekkasjer.

  Integrerte kaffemaskiner, moderne kjøleskap og isbitdispensere bidrar til at det kan oppstå vannskader også på kjøkkenet.

 • Slik bør du vedlikeholde varmepumpen

  En varmepumpe trenger generelt sett lite vedlikehold sammenlignet med andre oppvarmingsanlegg. Uansett varmepumpetype bør du lese bruksanvisningen grundig, og følge de rådene rørleggeren gir deg.

 • Slik unngår du fuktskader

  Fuktskader kan oppstå som følge av lekkasjer, konstruksjonsfeil, dårlige ventilasjon, vanndamp og vasking og tørking av tøy. Muggsoppen trives i fuktige omgivelser og kan forårsake helseproblemer.

 • Ikke kast dette i do

  Er du blant dem som heller ribbefettet i do? Da bør du tenke deg om en ekstra gang. Flytende matavfall er mat til kloakkrottene, mens q-tips og bomull kan gjøre doen din tett. Her er rørleggerens tips.

 • Isolering av rør

  Når gradestokken kryper nedover, bør rørene isoleres for å unngå stopp i vannforsyningen, eller frostspreng og sprukne rør. I tillegg sparer du energi, penger og miljø.

 • Frostskader

  Unngå kostbare frostskader

  Kalde vintere fører til stygge tall på skadestatistikken. Ofte skyldes frost i vannrør at rørene er plassert på steder som blir veldig kalde, slik som i yttervegger, kalde kjellere og andre uoppvarmede rom. Frostskader oppstår som oftest i bygg som ikke er i bruk. Her får du noen gode råd for å forebygge frostskader på hjem og fritidsbolig.

1 | 2

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?