Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Rørlegger i bil
Innhent gjerne pristilbud fra flere bedrifter. Du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet.

Velg riktig rørlegger

Gode råd for riktig valg av rørlegger

Her er tips til hvordan du går frem for å finne gode, seriøse rørleggere. Se også video nederst i artikkelen.


Fyll ut og last ned sjekkliste for valg av rørlegger her.

Undersøk markedet
Benytt søkemotoren på Skikkeligrørlegger.no for å finne organiserte bedrifter i ditt lokalområde. Samtlige bedrifter i denne oversikten er medlem i Rørentreprenørene Norge. Du kan også søke på relevante nettsteder som f.eks Finn.no eller Google for å finne mer informasjon om bedriften og hvilke typer oppdrag de påtar seg.

Undersøk formaliteter og organisasjonstilhørighet
Er bedriften medlem av en bransjeorganisasjon? Er bedriften registrert i Brønnøysundregisteret? Gir bedriften opplysninger om besøksadresse og kontaktinformasjon utover et mobilnummer?

Spør om rørleggerbedriften har sentral eller lokal godkjenning
Etter plan- og bygningsloven skal alle håndverkere være offentlig godkjent - enten sentralt eller kommunalt. Godkjenning utstedes av Statens bygningstekniske etat eller kommunen.

Undersøk om bedriften har et kvalitetssikringssystem
Medlemsbedriftene i Rørentreprenørene Norge har et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem, som sikrer at arbeidet blir utført mest mulig riktig første gang, og reklamasjoner unngås i ettertid.

Spør etter våtromsertifikat
Hvis det er på badet eller vaskerommet du skal ha utført rørleggerarbeid, så spør om bedriften du engasjerer har våtromssertifikat. Våtromssertifikatet er en garanti for at bedriften har kompetanse på området.

Vær tålmodig
Hvis bedriften du har sett deg ut har det travelt, ikke prøv å finne en ny, dårlig erstatning. Det er bedre å vente noen uker med å renovere badet enn å måtte ty til useriøse bedrifter. De anerkjente bedriftene har travle dager, og det gjør at de useriøse alternativene blomstrer.

Innhent flere tilbud på rørlegger - be om referanser
Innhent gjerne pristilbud fra flere bedrifter. Du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet. Men husk - pris er ikke alt. Du kan ikke forvente at den mest seriøse rørleggeren også er den rimeligste. Kvalitet og pris henger nøye sammen.

Når du har valgt deg ut en bedrift, er det lurt å undersøke om den har erfaring med den type arbeid du skal ha utført. Mange bedrifter oppgir referanser på sine hjemmesider. Forhør deg blant naboer og kjente, eller ring bedriften og be om referanser på prosjekter som ligner ditt.

Beskriv oppdraget grundig
Redegjør for oppdraget skriftlig og få med så mange detaljer som mulig. Vær tydelig på hvilke forventninger du har til sluttresultatet. Husk at uventede utfordringer kan oppstå underveis som gjør sluttresultatet annerledes enn du hadde tenkt deg.

Konsentrer ansvaret hos rørleggeren
Et nybygg eller en baderomsrenovering innbefatter flere ulike yrkesgrupper. Det kan være lurt å bestille alt via rørleggerbedriften - slik at de blir eneste motpart i avtalen med deg. Rørleggerbedriften kan organisere alt arbeid og være ansvarlig for at fagfolkene som skal inn på badet har nødvendige kvalifikasjoner.

Ha en befaring med bedriften før arbeidet igangsettes
En grundig befaring må være foretatt for at rørleggeren skal kunne prise jobben riktig. Husk at en rørleggerbedrift aldri kan gi et nøyaktig anbud før de har vært på befaring. Vær derfor kritisk til aktører som tilbyr sine tjenester uten å be om å få besøke deg.

Inngå skriftlig kontrakt
En kontrakt er både din og håndverkerens bekreftelse på hva som er avtalt, og kan forebygge mange potensielle tvister. Les mer om forbrukerkontrakter her.

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?