Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Dette må du huske når du velger VVS-produkter

Hvilke produkter du velger har mye å si for levetiden på installasjonene dine, samt trygghet når det kommer til vedlikehold, reparasjoner eller reklamasjon. Her er en oversikt over hva du bør være oppmerksom på.

Skikkelige rørleggere forhandler kun produkter fra seriøse og anerkjente produsenter. Handler du via rørlegger skal du være trygg på at produktene holder mål og egner seg for bruk i Norge.
Kjøper du produkter selv og vil ha rørlegger til å montere disse for deg må du sørge for at det følger med god dokumentasjon. Dette vil si godkjenning fra Sintef Certification eller tilsvarende som bekrefter at produktet er testet etter gjeldende standarder. Det skal også følge med monteringsanvisning på skandinavisk språk.
Rørleggeren har plikt til å fraråde montering av ikke-anerkjente produkter eller produkter rørleggeren selv har dårlig eller utilstrekkelig erfaring med.
I Norge har vi et høyere vanntrykk enn i Europa for øvrig. Vi har også spesielt surt og bløtt vann, samt en annen installasjonspraksis enn i mange andre land. Dette gjør at det stilles andre krav til produkter som skal installeres i Norge enn til våre naboland, og henger sammen med klima, topografi og byggeteknikk.
At et produkt er CE-godkjent betyr at det er testet opp mot standarder for helse, miljø og sikkerhet. Det er derimot ikke testet for egenskaper knyttet til vann og vanntrykk.
Øvrige kommentarer

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?