Verktøylinje

Del på:

Søk

Vannskader

Mange kostbare vannskader skyldes manglende vedlikehold eller elde og slitasje.
Både du og rørleggeren kan ta relativt enkle grep for å redusere risikoen for vannskader i din bolig. Her finner du konkrete råd.

Du er her:

 • Unngå vannskade i ferien

  Det er først og fremst frost som forårsaker rørbrudd, men skal du være lenge borte bør du uansett stenge av vannet. Å gjøre det til rutine å se over VVS-opplegget i huset som del av ferieforberedelsene, kan spare deg for lekkasjer og mye irritasjon.

 • Sjekk utekranen før frosten kommer

  Frost kan føre til sprukne rør og vannlekkasjer. En utekran med god frostsikring er lurt for å unngå skader. Her er Skikkelig rørleggers tips til hva du bør huske på i vinterkulden.

 • Vannlekkasje! Hva nå?

  Gamle rør, feil produkt eller ufaglært arbeidskraft er blant årsakene til vannlekkasje. Her er rørleggernes råd til hva du bør gjøre når uhellet er ute.

 • Styrtregn kan by på avløpsproblemer

  Beregninger fra Meteorologisk Institutt viser at vi går våtere tider i møte. Mindre snø og mer ekstremnedbør, betyr også at huseiere må forberede seg på at vann kan trenge inn i huset fra avløpsrør.

 • Steng vannet før ferien

  Det er større sjanse for at du kommer hjem til en bolig rammet av vannskader enn innbrudd etter ferien. Rådet er derfor å stenge hovedstoppekranen før du reiser. Her viser rørleggeren deg hvor enkelt det er.

 • Dette bør du vite om forsikringen din

  Vannskader er uforutsigbart, ubehagelig og kan være kostbart. Det er ikke alle lekkasjer som dekkes av forsikringen, men du kan redusere sjansen for kjedelige overraskelser. Her er bransjens beste råd.

 • Dette kan du gjøre selv for å unngå vannskader

  Statistisk sett er det større fare for at du opplever vannskader enn innbrudd i boligen din. Alle som har opplevd vannskader vet at det er en kostbar, og ikke minst tidkrevende affære. Heldigvis kan du selv ta noen enkle grep for å redusere risikoen i ditt hjem.

 • Vannskade

  En vannskade er en av de største årsaken til at det er på tide å pusse opp våtrommet. Sørg derfor for gode rutiner for å unngå fukt- og vannskader på bad og kjøkken.

 • Dette må du huske på før du stenger vinterhytta etter påsken

  Store deler av landet har hatt en snøfattig vinter, og mange er skuffet over hvor lite de har kunnet nyte skiføret og akebakken rundt fjellhyttene sine denne vinteren. Med påsken rundt hjørnet, er det nok mange som ønsker å skvise siste rest av moro ut av snøfnuggene og stenge hytta for sesongen når de reiser hjem. Men hvordan sikre hytta best mulig, så ikke vann og frost trenger inn mens du sitter på terrassen hjemme og drømmer om sommersol og ferietid?

 • Dette må du vite om automatisk lekkasjesikring

  Hver dag opplever 200-300 boligeiere å få hjemmet oversvømt av vann. Skadene kan få store konsekvenser, og ofte må gulv rives opp og beboerne må flytte ut i flere uker mens huset tørker. Å få montert en lekkasjestopper kan være en lønnsom investering for å sikre deg mot vannskader.

1 | 2

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?