Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Unngå vannskade i ferien

Det er først og fremst frost som forårsaker rørbrudd, men skal du være lenge borte bør du uansett stenge av vannet. Å gjøre det til rutine å se over VVS-opplegget i huset som del av ferieforberedelsene, kan spare deg for lekkasjer og mye irritasjon.

 

Antallet vannskader fortsetter å øke. De fleste av oss vil oppleve minst en vannskade i løpet av livet. Mange rørleggere melder også om boligeiere som er gjengangere på vakttelefonen. Huseiere som kommer hjem til overraskelser etter ferie er ikke uvanlig. 

 

Unngå vannskade med gode ferierutiner

  • Steng av hovedstoppekranen om du reiser bort over tid. Noen synes kanskje det er hysterisk, men de som har kommet hjem til en bolig med noen tusen liter vann på avveie deler neppe det synet.

 

  • La en av kranene stå åpen når du forlater huset over tid. Om det oppstår lekkasje i røropplegget vil det bidra til å redusere trykket og begrense omfanget av en potensiell vannskade.

 

  • Doble kjøleskap med vanndispensere og isbitmaskiner, var lenge på verstinglisten over årsaker til vannskader. Vanntilkobling på disse kjøleskapene var ikke tilpasset norsk vanntrykk og forårsaket dermed en rekke lekkasjeskader. Slike skap skal monteres med avstegningsventil. Har du et gammelt side-by-side kjøleskap stående? Sjekk at slik ventil er montert.

 

  • Lekkasjesikring. I mange nye boliger plasseres varmtvannsbereder og vaskemaskiner i rom uten sluk (gjerne kjøkken). Sørg i så fall for lekkasjesikring. 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?