Verktøylinje

Del på:

Søk

Vannbåren varme

Rørleggeren hjelper deg å velge det som passer best for deg og din bolig. Her finner du oversikt over noen av mulighetene.

Du er her:

 • Utfasing av oljefyr

  Fyring med fossil energi blir forbudt fra 2020. Hvordan forbudet skal håndheves er ennå ikke avklart. Men det er ikke selvsagt at tilskudd som dekker energitiltak i dag opprettholdes når forbudet er et faktum. I dag er det mulig å få støtte til en rekke energismarte løsninger i forbindelse med utfasing av oljefyr. Og det er greit å vite at du kan kombinere flere tiltak som for eksempel installering av varmepumpe og ombygging til vannbåren varme.

 • Vannbåren gulvvarme

  Vannbåren gulvvarme gir en behagelig innekomfort og er samtidig et svært miljøvennlig oppvarmingsalternativ. Nye løsninger gjør det stadig mindre komplisert å legge vannbåren gulvvarme uavhengig av om du bygger nytt eller rehabiliterer.

 • Vannbåren varme eller varmekabler?

  Varmekabler har lenge vært den vanligste løsningen å velge om man skal installere gulvvarme i boligen. Men med nye oppvarmingsløsninger på markedet, øker valgene – og forvirringen.

 • Fra oljefyr til varmepumpe

  Myndighetene har stoppet økonomisk støtte til installasjon av luft-luft-varmepumper, men du kan fremdeles få støtte om du installerer luft-vann eller vann-vann-varmepumpe. Den økonomiske støtteordningen er et ledd i utfasingen av oljefyren frem mot 2020.

 • Skal du bytte ut oljefyren?

  Er du en av dem som lurer på om dette er årets siste sesong for oljefyren? Her forteller rørlegger Carsten Skottner Engh om vedlikehold og utskifting av gamle oljefyrer.

 • Vannbåren varmetrend

  Fordeler med vannbåren varme

  Elektriske varmekabler må vike plass for vannbåren varme i norske hjem. Stadig flere boligeiere velger vannbåren gulvvarme til oppvarming i boligen. Her lister rørlegger Carsten Skottner Engh opp fordelene ved vannbåren gulvvarme:

 • Vannbåren varme - ord og uttrykk

  Hva er vannbåren varme?

  Det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av ord og uttrykk. Det viktigste er å vite at boligen trenger minst en energikilde og en varmeavgiver. Her finner du en oversikt over de vanligste energikildene og varmegiverne.

 • Hvordan virker en varmepumpe?

  Varmepumper brukes til oppvarming av vann og bygninger. En varmepumpe utnytter energien i varmekilder. De varmegivende kildene kan være luft, jord, sjø, grunnvann og fjell.

 • Slik velger du riktig varmepumpe

  Tre typer varmepumpe å velg mellom

  Det er tre hovedtyper varmepumper på markedet i dag. Luft til luft-varmepumpe, luft til vann-varmepumpe, og vann til vann -varmepumpe.

 • Du trenger ikke varmekabler for å få vannbåren gulvvarme

  Vannbåren varme uten varmekabler

  Mange tror at det må legges varmekabler i gulvet for å kunne installere vannbåren varme. Misforståelsen har ført til at mange kvier seg for installere en miljøvennlig oppvarmingsløsning i eldre boliger. Men det vannbårne systemet kan like gjerne ledes inn i rom via radiatorer og veggvarme.

1 | 2

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?