Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsfoto tett do

Tett do

- Alltid en ubehagelig overraskelse

Tett do er shit. Det finnes imidlertid gode råd selv om forebygging er langt å foretrekke. Her får du tips til hva du kan gjøre når vannet stiger i doskålen.

 

Når doen er tett er du strengt tatt litt sent ute. Et rørsystem bør vedlikeholdes. Selv et nytt røropplegg går tett om du bruker toalettet som avfallsbøtte for q-tips, våtservietter, matfett og bomullspads.

 

Trekk ned flere ganger

Et første råd er å forsøke å trekke ned flere ganger. NB. Dette gjelder bare om vannet går sakte ned. har du fått helt tett do, vil dette gjøre vondt verre. Er det for eksempel brukt for mye papir, kan dette løse seg opp ved at vann skylles gjennom flere ganger. Du kan også forsøke å helle vann fra en bøtte høyt over doskålen. Dette skaper et trykk og kan bidra til å løse opp.  

 

Dopumpa fungerer fremdeles

En god gammeldags pumpe fungerer fremdeles mot tett do. Trykk dopumpa ned og trekk den fast og bestemt tilbake. Det må være godt med vann i skålen og gummibelgen må være dekket med vann for at trykk skal skapes. Gjenta eventuelt om du ikke lykkes ved første forsøk.

 

Rens med avløpsåpner

Faghandelen selger produkter utviklet for vedlikehold av rør og avløp som er mer effektive enn de du får i dagligvarehandelen. Produktene løser opp fett og forhindrer at ting setter seg fast. Vær forsiktig med pulverprodukter. Over tid kan disse forsteine seg med det resultat at rørene blir tettere.

 

For mer info om tett do Se video her

 

 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?