Verktøylinje

Del på:

Søk

Vannskader

Mange kostbare vannskader skyldes manglende vedlikehold eller elde og slitasje.
Både du og rørleggeren kan ta relativt enkle grep for å redusere risikoen for vannskader i din bolig. Her finner du konkrete råd.

Du er her:

 • Lekkasjesikring

  En av fem vannskader oppstår i tilknytning til løse vanninstallasjoner som bereder, vaskemaskin, oppvaskmaskin, eller kjøleskap med vanntilkobling, viser tall fra Sintef.

 • Tine frosne rør

  Frosne rør kan forårsake store skader. Her er våre tips til hvordan du unngår at vannrørene fryser i vinterkulda.

 • Isolering av rør

  Når gradestokken kryper nedover, bør rørene isoleres for å unngå stopp i vannforsyningen, eller frostspreng og sprukne rør. I tillegg sparer du energi, penger og miljø.

 • Slik forebygger du vannskader innendørs og utendørs

  Med jevne mellomrom bør du gå over alle husets vannførende installasjoner. Det vil si kraner, avløp, armaturer og synlige rør. Godt remhold er også avgjørende for lang levetid på badet.

 • Hvordan kan rørleggeren hjelpe meg å redusere risikoen for vannskader?

  I tillegg til å utføre rørleggerarbeid etter gjeldende forskrifter og normer, kan rørleggeren bidra med gode løsninger for å senke risikoen for vannskader ytterligere. Det finnes en rekke produkter på markedet som varsler ved lekkasje eller stanser vanntilførselen til boligen.

 • Frostskader

  Unngå frostskader

  Kalde vintere fører til stygge tall på skadestatistikken. Ofte skyldes frost i vannrør at rørene er plassert på steder som blir veldig kalde, slik som i yttervegger, kalde kjellere og andre uoppvarmede rom. Frostskader oppstår som oftest i bygg som ikke er i bruk. Her får du noen gode råd for å forebygge frostskader på hjem og fritidsbolig.

 • Når vannskaden allerede har skjedd

  Hvordan reparere vannskader?

  Hva gjør du når vannskaden er et faktum? Daglig opplever mange norske familier så store vannskader at de kontakter forsikringsselskapet. I gjennomsnitt vil alle boliger oppleve en vannskade hvert 20. år. Eldre installasjoner er mer utsatt enn nye. Rask og korrekt behandling reduserer omfanget, kostnadene og følgeskadene av en vannskade. Her får du noen gode råd.

 • Vannskader

  Det sies at en vannskade oppstår hvert 10. minutt. Mange av disse skadene skyldes manglende vedlikehold eller elde og slitasje. Men både du og rørleggeren kan ta relativt enkle grep for å redusere risikoen for vannskader i din bolig. Disse artiklene byr på noen konkrete råd.

1 | 2

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?