Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Vask

Slik velger du kjøkkenkran

Det finnes mye å velge mellom når det kommer til kjøkkenkraner - eller blandebatteri og armatur, som det heter på fagspråket. Med smarte kraner inntar teknologien i økende grad kjøkkenet.


Kjøkkenarmaturer kommer i alle mulige prisklasser og med mange muligheter. Talsperson for Skikkelig rørlegger, Are Skaar Nielsen, forklarer at du er selv ansvarlig for at produktet innehar riktig dokumentasjon og at det er godkjent for norske forhold. – Produkter som er levert og montert av rørlegger, er rørleggerens ansvar og han vil dekke alle kostnader ved en eventuell feil på produktet eller montasjen.

Det er flere valg og ting du bør tenke gjennom når du skal kjøpe ny kjøkkenkran:

- Ønsker du en stengekran for oppvaskmaskin?
- Høy eller lav tut?
- Kommer armaturet i konflikt med overskapet eller skal det monteres foran et vindu?
- Kanskje holder det å investere i et rimeligere blandebatteri nå for så å oppgradere til en mer kostbar og teknologisk løsning senere?

Produsenten Oras er blant dem som selger kjøkkenkraner til nordmenn.
- Vi ser et økende marked av det vi kaller smarte kraner. Kraner som er berøringsfri, det vil si at man slipper å ta på kranen, sier markedskoordinator Terese Lunde i Oras. Berøringsfrie kraner presenteres som smarte og effektive under matlaging, og kan også være barnevennlig ettersom temperaturen er stilt inn på forhånd.

- Det er også høyt fokus på god arbeidshøyde under kranen, så en høy svingbar tut er viktig når man skal skylle av og vaske for eksempel store kjeler, sier Lunde. 

Les også: Hvordan velge kjøkkenvask

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?