Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Vask

Hvordan velge kjøkkenvask?

Hvordan vi bruker kjøkkenet har mye å si når vi skal velge kjøkkenvask. I dag finnes det et mylder av vasker, og gjerne med et utvalg av tilbehør som gjør vasken til et ekstra viktig og smart verktøy på kjøkkenet.


- Vasken er både et verktøy og skal samtidig fungere i et interiør, så da må man først og fremst ta stilling til hva man skal bruke den til, sier salgs- og Markedskoordinator Marit R. Hammer. Hun jobber i designbedriften Intra, som blant annet utvikler produkter for kjøkken.

Hammer påpeker at nordmenn blir mer og mer bevisste på hva vi spiser, og i tillegg har blitt mye flinkere til å bruke råvarene og tilberede maten fra bunn hjemme på eget kjøkken.
- Derfor ser vi også behovet blant mange om mer plass. Mange ønsker åpne benkeflater med store oppvaskkummer, hvor det er lett å lage mat, men også enkelt å ta oppvasken etter seg, sier hun.


En ny trend er granittvasker. Granitt er en hardfør stein som tåler søl og daglig bruk, det vil si at den det er veldig holdbart og enkelt å rengjøre.

Også Corian er et eksklusivt materiale som brukes til kjøkkenbenker, og som inntar flere norske kjøkken. Du kan ha kjøkkenvasker som er produsert i Corian, og som sveises inn i benkeplaten. På denne måten får du en benkeplate med vask – alt sammen i samme materiale, og uten synlige skjøter

- Kjøkkenvasken har forandret seg fra å være et nødvendig redskap til å bli et designelement med mange funksjoner. Stikkordene fremover er: store kummer, rene linjer og praktisk tilbehør, sier Hammer.


Dette bør du tenke igjennom når du velger kjøkkenvask:

• Vasker du ofte store kjeler og stekebrett trenger du kanskje en bred og dyp kum.
• Bruker du for det meste oppvaskmaskinen holder det gjerne med en enkel kum.
• Ved håndvask av krystall og finere glass kan det være nyttig med et større avrenningsfelt.
• Er du glad i å lage og tilberede mat trenger du kanskje litt ekstra tilbehør til vasken i form av skyllekurv eller skjærefjøl.
• Det finnes hjørnevasker om du har begrenset plass på kjøkkenet eller har en kjøkkenløsning som krever det.
• Husk at størrelsen på kjøkkenvasken er viktig. Har du et 60 cm bredt skap så får du ikke plass til to store kummer og skal du ha plass til kildesorteringsbøtter under vasken så kan rørsystemet være en utfordring. Her finnes en rekke vasker som kan leveres med rørsystemer som gir mer plass i benkeskapet.

Les også: Slik velger du kjøkkenkran

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?