Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsfoto bioolje

Oljefri med eksisterende oljefyr

Har du en oljekjel som er i god stand har du et godt utgangspunkt for å konvertere til bioolje.

Skal, skal ikke?  For mange er det et spørsmål om enten eller, men det er ikke sikkert du må kvitte deg med oljefyren selv om fyring med fossil energi blir forbudt fra 2020. Har du en oljekjel som er i god stand har du et godt utgangspunkt for å konvertere til bioolje.

Fyring med bioolje fungerer omtrent som fyring med vanlig olje, men bioolje er fornybar energi. En oljekjel kan bygges om og tilpasses bruk av bioolje. Biooljen bør imidlertid oppbevares i en innetank, eventuelt må den oppbevares i en isolert og oppvarmet utetank.

Er du usikker på om fyren er i god nok stand? Her finner du en sjekkliste Er oljefyren i god eller dårlig stand? En rørlegger mer erfaring innen varme vil også kunne hjelpe deg med en vurdering av din oljekjel.

Når du bytter ut oljen med en annen oppvarmingskilde, bør du samtidig rense det vannbårne anlegget og tilpasse anlegget til den nye oppvarmingskilden. Dette hjelper rørleggeren deg med i forbindelse med omleggingen.

Det ytes ikke støtte til konvertering til bioolje, men til en rekke andre tiltak der oljetank og kjel fjernes. Enova sine tilskuddsordninger kan du lese om på her

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?