Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Bilde av penger

Rimeligere bad

Badet er et av de mest kostbare rommene å pusse opp i en bolig. Men går det an å ha et budsjettvennlig perspektiv på oppussingen og samtidig øke verdien på badet? Da bør du først og fremst investere i det som ligger bak flisene.


I en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI på vegne av Rørentreprenørene Norge, kommer det frem at en av fire boligeiere planlegger å pusse opp badet i løpet av de to neste årene. 

Det er imidlertid ikke like mange som har ønsker om å bruke særlig mye penger i forbindelse med oppussingen. Blant boligeierne som planlegger å pusse opp i løpet av 2015 eller 2016, svarer 64 prosent at de vil bruke 150 000 kroner eller min­dre på oppussingen.

Godt grunnlag
Fagsjef for sanitærteknikk i Rørentreprenørene Norge og talsperson for forbrukernettstedet Skikke­ligrørlegger.no, Are Skaar Nielsen, forklarer at det er vanskelig å foreta en grundig oppussing av badet uten at det koster litt, men noen tips har han likevel.

– Det er dessverre slik at god kvalitet bidrar til å trekke opp prisen. Og når det kommer til våtrom er det klokt å se på dette som en investering, og ikke velge snarveier. Konsekvensene av slurvete baderomsoppussing der man legger mer vekt på ytre detaljer kan være kostbare, sier han.

Det viktigste er å sikre seg et godt grunnlag på våtrommet. Her bør man ikke spare penger. Et eksempel er at tettesjiktet og sluk skal passe sam­men, og dette er ikke noe man bør spare kostnader på. Her bør skikkelige fagfolk inn og gjøre jobben.

Rimeligere valg
- Hvis målet er å ikke bruke altfor mye penger på oppussingen, er det særlig utstyr som kan skiftes ut i etterkant man kan spare på. Servanter, dusjhjørner og batterier kan koste veldig mye, men det finnes også alternativer som ikke dreper økonomien, sier han.

Han forklarer at det går greit å velge enkel standard med nytt sluk, gulvbelegg, baderomstapet, gulvstående klosett og dusjkabinett. Dette vil frem­deles gjøre badet tett, og til en relativ grei pris.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?