Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Bilde av moderne og nyoppusset kjøkken

Pusse opp kjøkken

Det er ikke vanskelig å finne inspirasjon når du skal pusse opp kjøkkenet. Nettopp fordi det er så mye å velge mellom gjelder det å ha en god plan. Tenk VVS-løsninger tidlig i prosessen for å unngå fordyrende prosess. Still deg selv noen spørsmål får du går i gang med detaljplanleggingen.

 

Hvilke behov har du?

Begynn med å strukturere dine behov. Planlegger du å bo i boligen over lang tid? I så fall bør du tenke over fremtidige behov. Trenger du spiseplass på kjøkkenet? Ønsker du et kjøleskap med vanndispenser og hva med dampovn? Det krever i så fall løsninger med vanntilførsel. Kanskje har du liten plass og behov for å ha kjøkken/vaskerom i ett? Hva har du likt/ikke likt med tidligere kjøkken? Svar på overordnede spørsmål kan gi gode føringer for riktige valg.  

 

Plassering

Er du fornøyd med kjøkkenets plassering? I dag ønsker mange seg et allrom når de først pusser opp kjøkkenet. Vurderer du å slå ned vegger eller flytte på vannføringer? Snakk i så fall med fagpersoner før du planlegger i detalj med kjøkkenleverandør.  

 

Budsjett

Om du må flytte kjøkkenet eller slå ned vegger, gjøre om på det elektriske eller legge opp nye rør må dette tas med i budsjettet. Be om overslag fra fagpersoner så oppussingsplanene blir realistiske. Husk også å sette av en pott til maling, fliser, belysning og gulv.

 

Stilvalg

Det er ikke bare det praktiske du må planlegge når du skal pusse opp kjøkken, også det estetiske skal med i vurderingen. Hvilken stil liker du? Og hvordan legger stilen føringer på detaljer som blandebatterier, kummer og belysning? Tenker du over dette på forhånd blir det enklere å velge bort i mylderet av muligheter. For praktiske tips om valg av kjøkkenvask og blandebatterier se Hvordan velge kjøkkenvask og Slik velger du kjøkkenkran.

 

Flerfunksjoner

Skal kjøkkenet fungere som vaskerom? Har du liten plass kan det være smart å sette tørketrommelen over vaskemaskinen. En annen god løsning er å legge en benkeplate over maskinene for bretting av klær. I små leiligheter plasseres varmtvannsbereder noen ganger på kjøkkenet. Husk i så fall på lekkesjesikring. Du finner mer info om varmtvannsberedere her. Ny varmtvannsbereder

 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?