Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde Skjulte rør

Skjulte eller synlige rør på bad

I dag bygges de fleste bad med integrerte løsninger. Det er enkelt å holde rent og pent å se på, men øker dessverre risikoen for at vannskader ikke blir oppdaget i tide.

Ute av syne, ute av sinn? Rør som ligger utenfor synsfeltet til brukerne av baderommet, har en tendens til å bli glemt. Det er vanskelig å holde øye med eventuelle lekkasjer og man kan lett bore hull i rørene ved oppheng av kroker, toalettrullholdere osv. Dersom rør og for eksempel installasjonsmoduler for vegghengte klosetter skal legges på innsiden av mebran, må alle involverte yrkesgrupper i  byggeprosessen utføre sitt arbeid prikkfritt.

Velg håndverkere med omhu og be om referanser fra lignende jobber.

Kan man legge skjulte rør åpent?
Det høres ut som en motsigelse, men man kan faktisk gjøre begge deler. Ved å montere installasjonsmoduler på utsiden av membran og veggfliser, er rørene fortsatt usynlige for det blotte øye, men det er enklere å oppdage lekkasjer. Dersom det skulle oppstå vannskader i slike moduler, vil ikke vannet kunne trenge inn i bygningskroppen og føre til skader i både tak og vegger. Slike løsninger skal ha en kile nede ved gulvet, slik at eventuelt lekkasjevann kan renne ut og oppdages.

Vedlikehold
Hold området rundt dine innebygde våtromsløsninger rent og tørt. Se etter lekkasjer rundt klosett og sisterne. Rengjør med ripefrie skuremidler.

Be rørleggeren vise deg illustrasjoner av ulike løsninger, slik at dere kan enes om en løsning som blir både pen å se på - og risikoen for vannskader minimert. 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?