Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsfoto ventilasjon bad

Puster badet ditt?

God ventilasjon på badet er avgjørende for å unngå fuktskader og for luftkvalitet i boligen. Puster din bolig?

 

Ventilasjonen i en bolig skal være så god at halvparten av luften byttes ut hver time. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning finnes i mange nye boliger, men er langt fra vanlig. Balansert ventilasjon tar inn riktig mengde uteluft og sender ut samme mengde brukt inneluft. Varme fra luft som er på vei ut overføres til luft som er på vei inn. Har du planer om å pusse opp badet i en bolig som ikke er ny? Diskuter ventilasjon med fagmannen.  

Noen tips for bedre luftkvalitet

- Store luftespalter nederst på baderomsdøren trekker luft inn i rommet. En ventil øverst i himlingen sender den samme luften ut. Helst bør luftespaltene være så langt unna hverandre som mulig. En slik løsning legger til rette for god bevegelse i luften.
- Mekanisk vifte. Pusser du opp et gammelt bad, er det som oftest en god investering å sette inn en mekanisk vifte som gir god bevegelse i luften. Viften knyttes da til eksisterende kanalanlegg i boligen.

Avslutningsvis et råd fra fagsjef Are Skaar Nielsen i Rørentreprenørene Norge.

-Ikke sett opp baderomsdøra etter en dusj, da siver fuktig luft ut og setter seg på kalde vegger. Sørg heller for at ventilasjonen fungerer.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?