Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Membran på våtrom
Membran på våtrom

Membran på våtrom

Kan jeg legge membran selv? Svaret på det er tja. Hvis oppussingen omfatter søknadspliktig arbeid er svaret nei. Tilsvarende om du ønsker papirer på at badet er pusset opp etter våtromsnormen.

 

I dag kan du i teorien i stor grad pusse opp badet på egenhånd. Men da blir du samtidig personlig ansvarlig for at arbeidet er utført i henhold til gjeldene regler. Ønsker du å kunne dokumentere at badet er pusset opp etter våtromsnormen ved for eksempel et salg, må du bruke faglærte.

 

At membranen er lagt riktig er avgjørende for at baderommet blir vanntett. For å oppfylle dagens kvalitetskrav skal membranarbeidet være utført etter flere spesifikasjoner.

 

Hva er membran?

Membran er et vanntett sjikt av ett eller flere lag, kombinert for eksempel med priming, glidesjikt eller andre beskyttelsessjikt som hindrer vannet å trenge inn i konstruksjonen. Før rørleggeren legger membran eller påstrykningsmembran kontrolleres det at underlaget ikke er fuktig.

 

Membran på gulv skal føres opp som en sokkel på veggen i en høyde på minst 5 cm. Veggmembranen skal igjen overlappe gulvmembranen med 2,5 cm. Dessuten skal membranen trekkes opp til gulvoverflaten i døråpning, eller over terskel om det finnes.

- Det er blant annet ofte her det svikter når bad bygges av ufaglærte og da blir konsekvensene fort lite hyggelige, sier fagsjef Are Skaar Nielsen hos Rørentreprenørene Norge. 

 

Sluk må passe til membran

Til gulv må det velges membran og sluk som passer sammen slik at forbindelsen mellom dem blir vanntett. En godkjent rørlegger sørger for dette. Og til slutt. Husk at membranarbeider skal dokumenteres i sluttdokumentasjon for nytt bad.

 

Ønsker du mer informasjon om membran? Ta gjerne kontakt med en av våre rørleggere.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?