Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Baderom
Baderommet må ha kvalitetsprodukter. Her er vår sjekkliste for å unngå problemer på badet.

Kvalitetsprodukter på badet

Unngå problemer i ditt baderom

Produkter som er av god kvalitet minker risikoen for feil og skader på badet. Når du dessuten handler hos seriøs leverandør er du sikret reklamasjonsrett og garanti på produktet.


Dette bør du huske før du handler produkter til bad:

Godkjent for norske forhold
Vannet og vanntrykket i Norge er forskjellig fra andre land. Derfor er det viktig at produktet er godkjent for norske vannforhold.  Handler du gjennom seriøse leverandører eller rørlegger er de ansvarlige for kvaliteten og at produktet er tilpasset et norsk vanntrykk. Handler du på nett fra utenlandske aktører eller i byggvarehus, bør du etterspørre dokumentasjon på produktene.

Se etter SINTEF-godkjenning
Det er viktig at vannførende utstyr som tappekran, blandebatteri og rørdeler er Sintef-godkjent.
Det er anbefalt å kjøpe blandebatterier og alt som har med vann å gjøre gjennom profesjonelle forhandlere. Da har du automatisk reklamasjonsrett og det gjør det enklere å få skiftet deler om noe skulle gå i stykker.

Investering
Det er lurt å legge litt penger i et skikkelig blandebatteri av god kvalitet. Det kan forhindre uforutsette vannlekkasjer.

Sjekk materialene i baderomsmøblene
Baderomsmøbler av god kvalitet er utført i materialer som tåler fukt. Dessverre er en del baderomsmøbler utformet med finerplater i skrogene. Da tåler de ikke fuktighet i det hele tatt. Møbelet vil trekke inn vann relativt mye fortere enn produkter laget i andre materialer. Det er med andre ord vesensforskjeller på kvaliteten her, og derfor lurt å være bevisst i forkant av kjøpet slik at du ikke får noen kjedelige overraskelser.
Sjekk at møbelet tåler fuktig luft og spør gjerne forhandler om dette.

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?