Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Legg nye fliser oppå de gamle

Flis på flis

Facelift for slitne bad

Lyst til å freshe opp badet? Flis på flis kan være en god løsning om det først og fremst er fargene på badet eller utseende du er lei av. Men vær klar over at det er som en facelift. Det ser kanskje litt bedre ut, men det endrer ikke badets indre verdier.


Dette må du vite før du går i gang med fornyingen
Et bad som er pusset opp i henhold til gjeldene våtromsstandard og som dermed er fuktsikkert er en forutsetning for et godt flis på flis resultat. Vet du at badet har tett membran kan du gå i gang
-Ikke la deg friste til å lukke inne fuktighet som kan føre til råteskader, lekkasjer og vond lukt, sier fagsjef Are Skaar Nielsen hos Rørentreprenørene Norge.  Han råder dem som ønsker å legge flis på flis til å spørre etter egnet flis og lim i faghandel.

Sjekk utstyret for det remonteres
Litt plunder må du regne med. Og er du ikke av den veldig handy typen, bør du overlate alt eller deler av arbeidet til fagperson. Før du limer på nye fliser må avfette, vaske og demontere.
-Demonter blandebatterier, dekkskiver og annet utstyr dersom du skal legge ny flis på gammel. Vannførende utstyr må demonteres av rørlegger. Å skjære inntil blandebatterier for å tilpasse flisen er en dårlig ide, sier Nielsen.
Han anbefaler også å sjekke blandebatterier og annet utstyr. Det finnes mye bra utstyr til fornuftig pris, så kanskje lønner det seg å bytte.

Mange er bekymret for kaldt badegulv når gulvet dekkes av et ekstra lag fliser. Dette er sjelden et problem. Det er også mulig å legge nye varmekabler på det gamle gulvet og legge ny flis over.

 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?