Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsfoto dusjkabinett

Dusjkabinett, et godt valg i mange tilfeller

Dusjkabinett er et smart valg for å sikre seg mot vannskader i fremtiden. Å dusje rett på flisene krever et bad hvor forarbeidet er gjort grundig. En økning i antall fuktskader i norske boliger skyldes blant annet at vi dusjer rett på flis.


Store dusjhjørner med glassvegger og såkalte SPA-dusjer er blitt vanligere, men det betyr ikke at det tradisjonelle dusjkabinettet er noen dårlig løsning. Selv om dusjkabinetter sjelden sees i glossy interiørmagasiner er det liten tvil om at det ofte er et godt valg når badet skal fornyes.

Å dusje rett på flisene krever et bad hvor forarbeidet er gjort grundig. En økning i antall fuktskader i norske boliger skyldes blant annet at vi dusjer rett på flis. Verken fliser eller fugemasse er 100 % vanntette, og skulle det i tillegg være en skade på membranen din, kan det fort oppstå fuktskader over tid. Dette er en type skader forsikringen fort ikke dekker fordi skaden ikke oppstår "plutselig og uventet", som det heter i forsikringsvilkårene.

-Et dusjkabinett kan være et godt alternativ når du ønsker en løsning som er holdbar og praktisk til en fornuftig pris, sier fagsjef for sanitær Are Skar Nielsen hos Rørentreprenørene Norge. Vil du friske opp et bad uten å rehabilitere er dusjkabinett en løsning som anbefales.

I dag finnes dusjkabinett i mange ulike varianter og prisklasser. Spør rørleggeren om tips som om hva som passer for ditt bad.

For flere tips om bad på budsjett. Les her

Fordeler med dusjkabinett:

  • Reduserer sjansen for fuktskade. Et dusjkabinett har bunn og vegger, noe som betyr at vannet holder seg innenfor et avgrenset område.
  • Ingen montering i vegg - ingen skruehull i flisene
  • Fliser og fuger holder seg pene lenger når du ikke dusjer rett på dem.
  • Ny stil? Enkelt å bytte om man skulle ønske det 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?