Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsfoto dokumentasjon nytt bad
Illustrasjonsfoto dokumentasjon nytt bad

Nødvendig dokumentasjon for nytt bad

Et nyoppusset bad skal leveres med såkalt FDV-dokumentasjon. Dokumentet forteller hvilke produkter som er benyttet og hvordan badet skal vedlikeholdes. Husk å understreke at du ønsker dokumentasjon allerede i tilbudet.


Rørentreprenørene Norge har utarbeidet en mal som forteller hva FDV-dokumentet skal inneholde.

Sjekk at din rørlegger har lagt følgende opplysninger inn i dokumentasjonen:

1. Stedsangivelse. Våtrommets plassering. (Gårdsnr/Bruksnr, leilighetsnr, etasje)
2. Engasjerte firmaer. Oversikt med kontaktinformasjon til involverte firma
3. Utførte arbeider. Kortfattet beskrivelse av disse.
4. Drift / daglig bruk: Hva må brukeren passe på, for eksempel innstilling av termostater, styring av ventilasjonsvifte og lignende.
5. Vedlikehold: Oversikt - hva kreves av vedlikehold. For eksempel hvordan man renser sluk og vannlås, samt opplysninger om typer produkter som bør benyttes for jevnlig vedlikehold.
6. Produktoversikt. Produkter og materialer som er benyttet, og leverandører/produsenter av disse. For eksempel hvilken type blandebatterier, sluk og membran som er benyttet.
7. Dokumentasjon i tiltaket. Offentlige dokumenter v/ søknadspliktige tiltak, kopi av kontrakt, tegninger og bilder. Dette er spesielt viktig for skjulte installasjoner.

Boligmappa – et samlested for dokumentasjon
Spør gjerne håndverkeren om å legge dokumentasjon i www.boligmappa.no Boligmappa.no er boligens servicehefte på nett og er et felles bransjetiltak for å forbedre boligeieres tilgang til viktig boligdokumentasjon. Dokumentasjon publisert direkte fra en kvalifisert håndverker.

Boligmappa.no følger boligen over tid og er tilgjengelig for dem som står registrert som eier. Mappen er tilgjengelig via BankID. Hvis du flytter, vil den nye eieren overta Boligmappa fra den boligen du flytter ifra, mens du overtar Boligmappa til den boligen du flytter til. Overføringen skjer automatisk gjennom synkronisering med tinglysningsregisteret. 

 

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?