Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Bilde av bad med alternativt gulvbelegg
Badet trenger ikke være heldekket med flis

Badegulv uten fliser

Rå betong eller naturlig tre. Badegulvet trenger ikke være flislagt, men velger du utradisjonelt er det noen ting du bør vite.

 

Vinyl

Vinyl er vanntett, og passer derfor godt som gulvbelegg på bad og våtrom, men det må legges riktig for å være vanntett. Belegget må 5 cm opp på veggen og skjøter og hjørner må sveises. Dette er en jobb for fagfolk.

 

Gulv av rå betong

Betong er et godt materiale å bruke på bad, men det krever at det er membran under. Betong brukes vanligvis som underlag for membran og fliser. Å få til vanntett betong krever fagkunnskap, men er ingen umulighet. Det finnes også nye produkter som gir en overflate lik pusset sement.

 

Malt betong

Ønsker du malt betonggulv bør du bruke epoxymaling. Men tenkt deg om før du gjør alvor av drømmen. Malingen på et betonggulv blir som et belegg. Selv et lite hull, eller en liten punktering i malingen vil skape problemer fordi vann trenger gjennom. Resultatet blir maling som bobler.

 

Treverk

Treverk som blir direkte eksponert for vann, trekker fort inn vann i skjøtene. Derfor bør du unngå treverk i våtsonen med mindre det kan dokumenteres at treverket egner seg for våtrom.

 

Husk membran uansett

Våtsonen på bad går over hele gulvet, pluss fem cm opp mot vegg ifølge våtromsnormen. Dersom badet er fire kvadratmeter eller mindre, skal alle vegger behandles som våtsone og da må alle veggene på badet ha membran.

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant Rørentreprenørene Norges over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?