Meny

 • Kontakt
 • Sjekklister
 • Artikler
  • Bad og vaskerom
   Å pusse opp eller bygge nytt bad eller vaskerom er en tidkrevende og kostbar prosess.
   Her finner du artikler som omhandler hva du må passe på før, under og etter byggeprosessen.
  • Kjøkken
   En rekke nyvinninger på kjøkkenfronten krever ekstra tilsyn for å unngå vannskader.
   Her finner du råd om regelverk, vannskadesikkerhet og hvordan du best tar vare på kjøkkeninstallasjonene dine.
  • Vedlikehold
   Rørleggeren skal levere gode, vannskadesikre løsninger i hjemmet ditt.
   Men det er jevnlig vedlikehold som sikrer lang levetid på badet, og det er ditt ansvar. Her får du en oversikt over hva du må huske på.
  • Vannskader
   Mange kostbare vannskader skyldes manglende vedlikehold eller elde og slitasje.
   Både du og rørleggeren kan ta relativt enkle grep for å redusere risikoen for vannskader i din bolig. Her finner du konkrete råd.
 • Spør rørleggeren

Verktøylinje

Del på:

Søk

Du er her:

Illustrasjonsbilde Velge rørlegger

Slik velger du riktig rørlegger

Gode råd for riktig valg av rørlegger

Er du engstelig for å engasjere rørlegger til arbeid i huset? Har du hørt for mange skrekkhistorier om dårlig arbeid, høye priser, forsinkelser og upålitelighet? Her får du tips og råd om hvordan du går frem for å finne gode, seriøse håndverkere.


Last ned sjekkliste for valg av rørlegger her.

Undersøk markedet

Benytt søkemotoren på Skikkeligrørlegger.no  for å finne organiserte bedrifter i ditt lokalområde. Samtlige bedrifter i denne oversikten er medlem i Norske Rørleggerbedrifters Landsforening – VVS (NRL). Du kan også søke på relevante nettsteder som f.eks Finn.no eller Google for å finne mer informasjon om bedriften og hvilke typer oppdrag de påtar seg.

Undersøk formaliteter og organisasjonstilhørighet
Er bedriften medlem av en bransjeorganisasjon? Er bedriften registrert i Brønnøysundregisteret? Gir bedriften oppkysninger om besøksadresse og kontaktinformasjon utover et mobilnummer?

Spør om rørleggerbedriften har sentral eller lokal godkjenning
Etter plan- og bygningsloven skal alle håndverkere være offentlig godkjent - enten sentralt eller kommunalt. Godkjenning utstedes av Statens bygningstekniske etat eller kommunen.

Undersøk om bedriften har et kvalitetssikringssystem
Medlemsbedriftene i NRL har et bransjetilpasset kvalitetssikringssystem, som sikrer at arbeidet blir utført mest mulig riktig første gang, og reklamasjoner unngås i ettertid. 

Spør etter våtromssertifikat
Hvis det er på badet eller i vaskerommet du skal ha utført rørleggerarbeid, så spør om bedriften du engasjerer har våtromssertifikat. Våtromssertifikatet er en garanti for at bedriften har kompetanse på området.

Vær tålmodig
Hvis bedriften du har sett deg ut har det travelt, ikke prøv å finne en ny, dårlig erstatning. Det er bedre å vente noen uker med å renovere badet enn å måtte ty til useriøse bedrifter. De anerkjente bedriftene har travle dager, og det gjør at de useriøse alternativene blomstrer.

Innhent flere tilbud på røerlegger - be om referanser
Innhent gjerne pristilbud fra flere bedrifter. Du kan spare mye på å utnytte konkurransesituasjonen i markedet. Men husk - pris er ikke alt. Du kan ikke forvente at den mest seriøse rørleggeren også er den rimeligste. Kvalitet og pris henger nøye sammen.

    
Når du har valgt deg ut en bedrift, er det lurt å undersøke om den har erfaring med den type arbeid du skal ha utført. Mange bedrifter oppgir referanser på sine hjemmesider. Forhør deg blant naboer og kjente, eller ring bedriften og be om referanser på prosjekter som ligner ditt.
   
Slik benytter du anbudstjenester på nett.

Beskriv oppdraget grundig 
Redegjør for oppdraget skriftlig og få med så mange detaljer som mulig. Vær tydelig på hvilke forventninger du har til sluttresultatet. Husk at uventede utfordringer kan oppstå underveis som gjør sluttresultatet annerledes enn du hadde tenkt deg.

Konsentrer ansvaret hos rørleggeren
Et nybygg eller en baderomsrenovering innbefatter flere ulike yrkesgrupper. Det kan være lurt å bestille alt via rørleggerbedriften - slik at de blir eneste motpart i avtalen med deg. Rørleggerbedriften organiserer da alt arbeid slik at du slipper å tenke på når flisfleggeren skal komme, eller om elektrikeren vet hva du har bestilt. 

Ha en befaring med bedriften før arbeidet igangsettes
Her går dere gjennom hva som skal gjøres og hva som er de ønskede resultatene. Jo bedre forberedelser, jo bedre resultat. En grundig befaring må være foretatt for at rørleggeren skal kunne prise jobben riktig. 
Husk at en rørleggerbedrift aldri kan gi et nøyaktig anbud før de har vært på befaring. Vær derfor kritisk til aktører som tilbyr sine tjenester uten å be om å få besøke deg.

Inngå skriftlig kontrakt
En kontrakt er både din og håndverkerens bekreftelse på hva som er avtalt, og kan forebygge mange potensielle tvister. Les mer om forbrukerkontrakter her.

Ved småarbeider - bruk hverdagene
Ikke ring rørleggeren på ettermiddagen eller på søndag hvis du kan vente til mandag. Etter arbeidsmiljølovens regler skal rørleggeren ha overtidsbetalt for arbeid etter ordinær arbeidstid og på fridager - noe som naturlig nok må slå ut på den timeprisen du skal betale.

Lykke til!

Finn en skikkelig rørlegger nær deg!

På jakt etter en skikkelig rørlegger?
Her kan du søke blant NRLs over 670 medlemsbedrifter.
Finner du ikke ønsket bedrift, begrens søket til fylke eller firmanavn.  
Hvordan velge riktig rørlegger?